Internationella utbildningar

Det finns många olika anledningar till varför en utbildning utomlands kan vara helt rätt för dig. För vissa är det ett smart karriärdrag, andra kanske känner suget efter att upptäcka något nytt. Men utbildningar utanför Sverige kan vara väldigt dyra. Därför kan det vara bra att känna till vilka universitet som anses vara de bästa när det kommer till utbildningar inom marknadsföring. Nedan listas några av de allra bästa.

The London School of Economics and Polical Science (LSE)

The London School of Economics and Polical Science (LSE) är en av Englands allra bästa universitet. Här kan du läsa kurser och program om marknadsföring kopplat till företagsekonomi på ekonomiska institutionen.

University of Southern California

Institutionen för marknadsföring vid University of Southern Californa anses vara en av de allra främsta i USA. Här kan du läsa kandidatutbildningar, masterutbildningar och kurser. Institutionen är även framstående när det kommer till akademisk forskning inom marknadsföring. Universitetet ligger i Los Angeles.

National University of Singapore

National University of Singapore, också kallat NUS, har en högt ansedd institution för marknadsföring. Institutionen har en fakultet som består av doktorer från toppuniversitet runt om i världen. Här kan du läsa olika typer av program och kurser, bland annat kandidatprogram och masterprogram. Det finns även ett väl ansett forskningsprogram för de som vill doktorera.

New York University

New York University, ofta förkortat som NYU, är inte bara ett av världens bästa universitet, de har också en internationellt väl ansedd institution för marknadsföring. Flera av fakulteterna består av välrenommerade forskare med ett gott internationellt rykte. Här kan du alltså studera kurser och program i marknadsföring under uppsikt av några av de bästa på den internationella arenan.

Andra toppuniversitet att titta vidare och läsa mer om är Colombia University i USA, Nanyang Technological University i Singapore, Cardiff University i England och brittiska King’s College i London.

Bra att veta är även att om du intresserad av att studera utomlands kan du i många fall vända dig till ett företag som hjälper dig att ansöka till de olika skolorna. Några av dessa är Blueberry, STS, Study Abroad, EF och Kilroy. De har ofta samarbeten med specifika skolor runt om i världen. Så gör din research och se vad som passar just dig, så blir din tid utomlands säkerligen toppen.