Så marknadsför du dig gratis

Som företagare är det viktigt att du ser till att ha kåll på marknadsföringen. Det är nämligen via en bra marknadsföring som du kan locka till dig fler kunder, men även nya samarbetspartners. Idag, precis som förr, finns det några kanaler som är vanliga att använda sig av. Det är bland annat tidningar, tv och radio. Dessa kanaler är därför kostsamma och kan sätta press på den marknadsföringsbudget som man har. Genom att använda dig av kostnadsfria alternativ (eller bara billiga metoder) så kan du nå precis lika långt.

Gratis marknadsföring är bra av flera orsaker. Inte nog med att du inte behöver lägga ut några pengar, men ändå får nya kunder, du lär dig också nya knep på vägen. Visst kräver det kanske en hel del mer tid från dig som företagare än om du hade betalat en tv-kanal för arbetet, men har du en liten budget så är detta helt klart värt det. Ett mer kostnadseffektivt verktyg, för den som ändå kan betala en del, är att använda sig av ungapped.se som gör det möjligt för dig att skicka inbjudningar, sms-kampanjer och mycket mer.

Sociala medier

Att använda sig av sociala medier har blivit tokpopulärt för den som vill ha gratis marknadsföring. Både sidor som Facebook och Instagram är utmärkta att använda sig av om man snabbt vill nå ut till en större publik. Du kan publicera hur många kampanjer som du själv önskar och kan dessutom anordna tävlingar, följa människor så att de får upp ögonen för ditt företag och länka direkt till er vanliga hemsida.

Flyers

Visst kan det kosta lite i form av tid och utskriftspapper, men att dela ut flyers är så gott som ett gratis alternativ för marknadsföring. Det enda du behöver göra är att se till att skapa riktigt snygga flyers och därefter är det bara att sätta igång och dela ut. Har du anställda kan ni sprida ut er på flera platser och på så vis sprida budskapet snabbare.

Marknadsföring via e-post

Att få ut reklam via mejl är inte bara smidigt och ett bra sätt att marknadsföra sig, du är även snäll mot miljön. Genom att samla in e-postadresser till potentiella kunder, t.ex. genom att erbjuda gratis tips på din hemsida, kan du skapa dig en lista med alla människor som eventuellt kan vara intresserade av din produkt. Du använder sedan mejladresserna för att göra utskick.

Sökoptimering

Idag är sökoptimering väldigt viktigt för många företag och är du intresserad av gratis marknadsföring så bör du titta närmare på detta alternativ. Sökoptimering går ut på att du använder dig av länkar, t.ex. på bloggar eller andra hemsidor, som leder direkt till ditt företags hemsida eller en specifik produkt som du vill sälja mer av.