De största internationella aktörerna

Vår allt mer globaliserade värld har bland annat inneburit allt fler internationella företag. Kanske arbetar du på ett internationellt företag i Sverige, vill arbeta i ett annat land, eller plötsligt ska samarbeta med en aktör från ett internationellt företag. Här ger vi dig en översikt av några av de största internationella aktörerna inom marknadsföring.

MediaCom

Kommunikationsbyrån MediaCom har sitt högkvarter i London i England, men kontor i flera andra länder, bland annat i Sverige. Företaget grundades redan 1986 och har i dag över 8 000 personer anställda i mer än 125 olika kontor världen över. MediaCom arbetar bland annat med företag som Shell, Toms, American Airlines och Kentucky Fried Chicken.

Omnicom Group

Det amerikanska företaget Omnicom Group är en av världens största kommunikationsbyråer. Företaget har sitt högkvarter i New York City i USA men har kontor världen över. De arbetar framför allt med reklam, kundrelationer, offentliga relationer och specialbyggda projekt. Omnicom Group har över 5000 kunder i mer än 100 olika länder världen över.

McCann

Ett annat amerikanskt företag som arbetar med reklam är McCann (som tidigare hette McCann Erickson). Företaget McCann grundades redan 1930 och har i dag kontor i över 120 olika länder. De arbetar bland annat med IKEA, Mastercard, Nespresso, Microsoft och Loréal.

Publicis Groupe

En av världens största reklam- och kommunikationsbyråer är den franska Publicis Groupe. Företaget grundades redan 1926 och i dag arbetar organisationen och har kontor i flera länder. Deras högkvarter ligger i Paris. De är framför allt kända för sin innovativa kreativitet och teknologiska och digitala kampanjer.