Sveriges största byråer som jobbar inom marknadsföring

Är du ny inom branschen? Då är den här texten för dig! Här kommer nämligen en genomgång av Sveriges största olika reklambyråer.

Tre Kronor Media

Tre Kronor Media är en mediebyrå som har kontor i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn (i Danmark). Mediebyrån Tre Kronor Media grundades 2007 och har sedan dess vunnit flera priser. De har bland annat arbetat med Mustaschkampen, en kampanj gjord för prostatacancerförbundet för att uppmärksamma just prostatacancer.

Pyramid Communication AB

Byrån Pyramid Communication AB är en så kallad B2B byrå som arbetar med marknadsföring efter flera områden. De arbetar bland annat med marknadsanalys, strategi, genomförande av marknadsstrategier, samt uppföljande analyser av projekt. Byrån Pyramid vann år 2018 utmärkelsen Årets Byrå i Sverige, ett årligt pris (som baseras på en årlig bransch- och kundstudie) som delas ut av Regi. Pyramid arbetar framför allt med internationella kunder.

Gullers Grupp

Kommunikationsbyrån Gullers Grupp har bland annat vunnit priset som Årets Kommunikationsbyrå i Sverige år 2018. Byrån Gullers Grupp arbetar framför allt med samhällskommunikation och samhällsfrågor med såväl offentliga som privata aktörer av olika storlek. De har lokaler i olika svenska städer, bland annat Stockholm, Göteborg och Umeå. De som jobbar hos Gullers Grupp kommer från flera olika arbetsområden och personalen är allt från statsvetare och journalister, till kommunikationsstrateger. En av deras senaste kampanjer är ett samarbete med profilen och idrottaren Tor Troéng från Umeå. Kampanjens syfte är att uppmärksamma våld i nära relationer. Utöver detta har de även profilerat sig med en kampanj för Raoul Wallenberg Academy.

Stendahls

Kommunikationsbyrån Stendahls är en av de kommunikationsbyråer som omsätter mest i Sverige. De arbetar med bland annat varumärkesstrategi, kommunikation och PR. Vad som influerar deras arbete är kreativitet, teknologi och strategi. Genomgående används ofta så kallad storytelling genom film och sociala medier. De har bland annat arbetat med kampanjer för Göteborg Film Festival och Polestar, samt för Länsförsäkringar.

Söderhavet

Byrån Söderhavet är en varumärkes- och designbyrå som har vunnit flera priser. De har varit verksamma i 14 år och har sina lokaler i Stockholm. De har bland annat arbetat med kampanjer för Norr, Human Scales och Filmstaden.

Det här är några av de största byråerna i Sverige. Andra är till exempel reklambyråerna Ellermore, F&B Factory, King och Futurniture, samt kommunikationsbyråerna Forsman & Bodenfors.