Jobba med marknadsföring

Har du precis avslutat en utbildning och ska söka ditt första jobb inom marknadsföring? Här kommer några väldigt användbara tips!

Arbete inom privat sektor

Även om du kanske framför allt har kompetens inom kommunikation eller marknadsstrategi så är arbeten inom marknadsföring väldigt brett, eftersom de flesta företag och organisationer behöver kunniga medarbetare inom detta yrke. Därför är det givande om du frågar dig själv: vilket område vill jag arbeta inom? Är du kanske intresserad av att arbeta på en reklambyrå så finns det flera olika väl ansedda runt om i Sverige. Det finns såklart även många andra företag inom den privata sektorn att söka sig till, även om du inte vill arbeta specifikt på en byrå.

Arbete inom offentlig sektor

Har du ett starkt samhällsintresse kanske du hellre jobbar åt en kommun, stad eller statlig institution – eller varför inte en intresseorganisation. Det finns flera olika offentliga sektorer och icke vinstdrivande organisationer som behöver riktigt bra personal.

När du har studerat marknadsföring finns det alltså ett brett spektrum av olika typer av yrken och arbetsområden inom olika branscher att välja på. Därför kan det vara viktigt att göra sin research och fundera vad just du vill åstadkomma med ditt arbete.